Posted in Zdrowa dieta

Spożytkuj mięso z zupy aby zrobić przepyszny klasyczny posiłek dla swoich najbliższych!

Każdej pani domu zależy aby jej najbliżsi byli posileni i zadowoleni, przeglądając przepisy na dania główne wybiera te, które będą smakować wszystkim mieszkańcom. Gwiazdą pośród potraw, które wszystkim odpowiadają są krokiety z mięsem, tak chętnie serwowane na wielu familijnych okolicznościach.

naleśnik

Autor: Heather
Źródło: http://www.flickr.com
Przygotuj pyszne krokiety z mięsem w których rozkochają się Twoi bliscy

Jeśli zostało Ci się mięso z warzenia pierwszego dania i nie masz pomysłu jak je spożytkować, zrobienie z niego krokietów będzie idealnym rozwiązaniem w tej okoliczności! Potrzebne produkty to: mięso drobiowe i kiszona kapusta potrzebne do nadzienia, kolejnie pół litra mleka, 0,5 l niegazowanej wody, 2 jajka, 400 g mąki pszennej, płaska łyżeczka proszku do pieczenia, sól, olej – na ciasto. Dodatkowo do późniejszego oblepienia naleśników będą potrzebne 2 jaja i bułka tarta. Zobacz .

Sposób przyrządzenia

krokiet

Autor: Martin Cooper
Źródło: http://www.flickr.com

Rozpoczynając od nadzienia: gotowe mięso trzeba posiekać – można do tego celu wykorzystać malaksera bądź uczynić to ręcznie. Kolejnie czas na kapustę kiszoną – należy ją gotować do czasu gdy będzie mięciutka.

Zaciekawiony? To dla nas fantastyczna informacja. Więc kliknij to (https://karpatkebab.pl/) i czytaj bez ograniczeń nowe rzetelne wątki.

W czasie gotowania powinno się doprawić ją liściem laurowym i zielem angielskim, które po skończeniu gotowania należy z niej wyciągnąć. Kiedy już się ugotuje odcedzamy wodę i kładziemy do ochłodzenia. W między czasie kroimy cebulę i obsmażamy. Wszystko mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Mamy gotowy farsz, pora na placki.

Masz chęć pogłębić swą wiedzę na podobny temat? Zapraszamy więc do zaglądnięcia do następnej strony. Tam czeka na Ciebie dzisiejszy wpis.

Mleko, wodę, jajka, mąkę i proszek do pieczenia mieszamy. Mocno rozgrzewamy patelnię i próbujemy zrobić wąskie naleśniki. Gdy mamy już farsz i naleśniki, kolej na połączenie ich w jedno. Na rozwinięty naleśnik nakładamy nadzienie zajmując wyłącznie górny fragment naleśnika, lekko rolujemy po czym zawijamy krawędzie naleśnika, tak by farsz nie wypadało, gdy mamy już zabezpieczone krawędzie możemy zwinąć naszego krokieta do końca.
Następnie obtaczamy krokiety w jajku i bułce tartej i umieszczamy na patelni. Smażymy je według własnych upodobań – na złociście lub bardziej przyrumieniamy co da kolor brunatny. Krokiety z mięsem nie występują bez barszczu czerwonego, ugotuj w takim wypadku barszcz, który stanie się znakomitym dopełnieniem przyrządzonego dania. Barszcz możemy ugotować samemu lub użyć gotowych zupek. Teraz pozostaje już tylko usiąść z bliskim przy stole i cieszyć się jedzeniem!