Posted in Zdrowa dieta

Zakąska dobrym wstępem lub dodatkiem pysznego karczku pieczonego.

Przystawką może być każde jedzenie. Wszystko zależy wyłącznie od tego dla jakiej ilości osób serwujemy, czy ma być dana w ciepłej czy lodowatej postaci oraz co zamierzamy podać jako główną strawę. Istotne mimo wszystko jest także to, czy stanowi posiłek, czy dodatek do niego. Jak określenie wskazuje przekąska, to niewielka część jedzenia, która może rozbudzić kubki smakowe i uwrażliwić apetyt.
Continue reading
Posted in Zdrowa dieta

Przygotowywanie dań na parze – co warto wiedzieć?

Przygotowywanie posiłków na parze to jedna z takich kwestii, o których wszyscy słyszeli i wszyscy mają taką czy inną opinię w tym temacie. Z tej przyczyny, wokół tego sposobu przyrządzania dań pojawiło się wiele mitów. A tak naprawdę przygotowywania na parze trzeba wypróbować samemu. Wiele rzeczy przemawia na korzyść tego, by robić danie nad gotującą wodą, a nie wewnątrz cieczy. Co warto wiedzieć o gotowaniu na parze?
Continue reading